Jul 17, 2010

Geram atau Marah...Pagi-pagi dah marah


Apa yang membuat kita marah atau geram....antaranya.....

Terlewat bangun pagi...baju pulak belum ion lagi (ni la akibat kalau suka ion bj waktu pagi)...pakai je mana yg nmpak ok sikit atau pun bawa bju ion kat ofis (maaf boss emergency kes)
Nak ion tiba2 blackout..."alamak time ni la nk blackout pun"..dh gerammm

otw nk p keja lampu pula merah... geram lgi..
pas tu kat depan nmpak sebuah keta slow je... tengok2 lelaki pakai ketayap.."ala pakcik .. patut slow ...kata lgi jgn la mkn angin pagi2 ni pakcik ai...=== geramm

pas tu sampai depan..keretapi pulak lalu.. q lgi...up gerammmmm
kat roundabout pulak ada polis trafik ....."alamak! kalau polis x jaga laju je"...dah mula berasapp.....

dugaan lagi..sampai kat lif.. salah satu lif rosak,... ======geram= marah
bila punch kad 8.01 atau 8.02 minit....haaaa geramnyeeeee. klu nk merah biar 10 atau 15 minit puas hati...

sepagi-pagi tu mood x berapa baik......
semuanya salah sendiri....

lin kali klu kes cam gini el ja .. abih cita x geram dan x marah
awas! jgn lupa set alarm....sebelum tidoq...

10 comments:

najwa said...

so....jgn biarkn geram mguasai diri anda!!

kedondong said...

but 4 me...lagi geram kalu kena mrh dgn org:( terus mood ilang...huhu

Lagenda said...

sabar...apapun2 kita kena sabar kan..

S..U..D..@..I..S said...

@kedondong-biasa la..marah, dimarah dan memarah org tukan lumrah...jgn lama2 sudah

@Lagenda-rehat dan minum banyak tentu ok kan..tq

QBA said...

jangan marah2x... xbagus.. haha

Idalara said...

biasalah pagi2...bnyk benda yg buat kita marah..tp banyakkan istighfar..insyaalah tak marah2.

S..U..D..@..I..S said...

@QBA-tension sikit kot...tq

@Idalara-betul tu ida...insyaALLAH

Idalara said...

biasalah pagi2...bnyk benda yg buat kita marah..tp banyakkan istighfar..insyaalah tak marah2.

kedondong said...

but 4 me...lagi geram kalu kena mrh dgn org:( terus mood ilang...huhu

Lagenda said...

sabar...apapun2 kita kena sabar kan..