May 22, 2014

Beli emas dapat keropok???

Selepas selesai urusan diUTC baru-baru ni, saja curi peluang jalan-jalan cuci mata, semasa `melilau' di tingkat 2 terpandang timbunan keropok lekor di dalam kedai emas.

Memandangkan satu lot kedai ada 2 jenis perniagaan...

Tertanya-tanya juga...beli emas dapat keropok free? Tak mungkin pula beli keropok dapat emas free.... mulalah nak menyebok, lagi pun teruja dengan keropok lekor.... kebetulan susah nak dapat keropok lekor yang ori kat sebelah utara ni...jadi laju-laju lah menyinggah...


Adigan bermula disini....

Tuan tanah : Assalamualikum en, banyak keropok, dari ganu ke?
En keropok : Wsalam, dari Kelate..paling sedap ni..

Bila dengar paling sedap aku pun tercari-cari yang free untuk rasa....

Tuan tanah  : Aitt tak ada untuk test ka?
En keropok : Kalau nak test kena beli lah..hehehe

Tuan tanah : Bukan kah kalu nak beli kena rasa dulu?
Tuan tanah : Lagi pun mana en tahu yang ni paling sedap ( terpandang didinding kedai ada catatan keropok lekor paling sedap didunia, samosa paling sedap didunia dan karipap paling sedap didunia). Itu antara jualan di kedai emas...
En keropok : Customer bagi tahu, kalau tak puas hati boleh pulang balik..

Ayat kasaq nmpak......
Harga jualan minimum 5 batang rm10.
 kalau tak sedap nanya aku....

Dalam hati  ...belagaknya dia ni, tapi sbb aku gila keropok..beli jugak lah)

Tuan tanah: En, nak tanya sket boleh? (saja cari pasal) Awat kedai emas ada juai keropok...
En keropok: Sebab tokey emas dan tokey keropok ore kelate..(dengan jelas lagi terang...haa ambik kauu)
Tuan tanah: Ooo macamtu baru saya tahu, kalau tak datang sini tak tau lagi...



Bayar duit cepat-cepat aku keluarr.
Tak ada pasal cari pasal...

sempat sekali ja snap..



8 comments:

Cik Siti MAR said...

pastu sedap ke x sedap?

MK Collection said...

....aaa...sedap tak?

nadia rashid said...

Hahahah...saja yer sakat tokey kepok...dah tu amacam..sedap ke tidak...bagi sy (walaupun ore Kelate)... Bab kepok lekor or kepok keping...di KEMAMAN juga yg plg sedap di dunia ....kaya dengan rasa ikan fresh!

suka suka said...

Begitula.. kalau barang yg terhad pasti tak de tolak ansur.. motto depa take it or leave it... pengguna puas hati belakang kira... semoga Sudais enjoy the kepok!! Mudah-mudahan sedap..

@na said...

hehehe...sedap ke kopok leko tu sud@is...atau dah htq balik pd en keropok dah???

Mime MF said...

oh igtkan betul la beli emas dpt keropok free..kehkeh...:P

kakyon said...

sib baik tak tulis..emas paling mahal di dunia..hehe

ummi aqilah (LM) said...

Sedap x? Kalau x sedap blh pulang balik . Huhu

Ada jugak kedai emas jual kepok ek