Dec 1, 2010

CCTV Yang Paling Besar

CCTV adalah DVR (Digital Video Recording).
CCTV adalah alat untuk merakam pergerakkan  untuk mengawasi aktiviti dalam sesuatu kawasan.
CCTV juga berfungsi sebagai security alarm

    APA MANFAAT CCTV ONLINE:
    • Dapat memantau dan merakam segala bentuk aktiviti dari jarak jauh dari mana saja , tanpa batasan jarak.

    • Dapat memantau kejadian dengan menggunakan PDA , laptop, atau PC secara real time dari mana saja.

    • Rakam dan simpan hasil monitoring secara otomatik kedalam hard copy, baik hasil rakaman selama 24 jam atau hasil rekaman motion detect merakam hanya jika ada gerakan yag terjadi pada daerah yang dipantau.
    •  Dapat berfungsi sebagai  alarm pada computer atau  HP secara otomatik 

    • CCTV juga berfungsi melindungi asset serta tempat anda dari ancaman kejahatan.  
    MENGAPA PERLU ADA CCTV ONLINE : 
    • Memantau kediaman, pejabat atau komplek perniagaan dari kejadian yg x diingini

    • Mengawasi orang-orang tertentu  contoh pembantu rumah yang kadang2 meragukan. Banyak terjadi kes-kes penderaan keatas kanak2 semasa tiada majikan.


    Ada lagi satu CCTV 
    yang paling besar dalam kehidupan kita
    iaitu
    Malaikat 
    utusan ALLAH
    yang sentiasa mengawas/mencatit
    setiap detik pergerakan kita


    semuga kita tidak lalai






    25 comments:

    padin said...

    setuju, mudah2an kita tidak lalai,

    Matika Love said...

    x cukup besar lagi cctv tu..he3

    echah mashuri said...

    yup..CCTV paling besar..kdg2 nk buat jht sikit xjadik bila teringat ade yang tgk n ctat..heee

    Abu Luqman said...

    kadang kadang...cctv..depa beli yang murah..jadi tak guna gak

    HaNTwO said...

    huhuhuhu terasa daku membuat banyak kesalahan didunia ni...

    S..U..D..@..I..S said...

    @padin - ya padin harap2 begitu, aku pun takut setiap kali nmpak cctv

    S..U..D..@..I..S said...

    @Matika Love - yg x nmpak yg paling besar....benarnya

    S..U..D..@..I..S said...

    @echah mashuri - bagus kalau sllu ingat cam tu ecaha

    S..U..D..@..I..S said...

    @Abu Luqman - tak tau pulak yg mana mahai dan murah

    S..U..D..@..I..S said...

    @HaNTwO - masih terasa ok la tu han,
    yang bimbang takut x terasa apa2

    Asma Haha said...

    betul tu...allah maha mengetahui :-)

    Insan Marhaen said...

    kawan IM ada pasang cctv tapi dummy je. nak gempaq penceroboh.

    S..U..D..@..I..S said...

    @Asma Haha - Maha segala2 nya kan...semuga kita didalam rahmat dan perlindunganNYA

    S..U..D..@..I..S said...

    @Insan Marhaen - haa.. macam tu pun ada..
    kratif inovatif kawan IM tu.

    Hanis Azla said...

    CCTV besar yg langsung xde defect untuk melihat apa saja yg tak kena dengan kita.. kat dunia boleh lari.. kat akhirat nnt sendiri mahu ingat.. N3 yg memberi kesedaran.. Thanks yer..

    S..U..D..@..I..S said...

    @Hanis Azla - harap sama2 dapat manafaat, tq

    azhar said...

    cctv jenis ni xpenah silap...online 24 jam...kemana saja kita pergi..awas

    biskut said...

    kita tidak mampu sembunyikan apa-apa dari-NYA.Dalam gelap sekalipun.Tapi masih manusia mau membuat onar.Aku juga hampir terlupa tentang pekara ni.

    tehr said...

    bagus sekali cara kamu buat kaitan
    aku suka baca, memang memberi kesan
    tahniah

    S..U..D..@..I..S said...

    @@azhar - ya betul.. semuga kita sentisa ingat siap kita sebenarnya

    S..U..D..@..I..S said...

    @biskut - kadang2 kita lupa, harap2 jgn selalu lupa... biarlah selalu waspada..

    S..U..D..@..I..S said...

    @tehr - kamu juga teh..
    timakasih berganda2

    S..U..D..@..I..S said...

    @tehr - kamu juga teh..
    timakasih berganda2

    Asma Haha said...

    betul tu...allah maha mengetahui :-)

    Matika Love said...

    x cukup besar lagi cctv tu..he3