Nov 8, 2010

Teacher And Murid Sengal

><><><><><><><><><><><><>
Cerita ni mungkin kawan2 pernah dengar, sesiapa yg dah baca sila abaikan..... 

Kisah si amin and his teacher

teacher::today we learn about words. amin, can u give me 5 words? 
amin:::::(hanya menggeleng) 

teacher::its ok,tomorrow i want the 5 words. u go back n find it. 

(sesampai di rumah, amin terus bertanya kepada ibunya yang sedang memasak di dapur 

amin:::::ibu,td kat sekolah cikgu suruh cr 5 perkataan bahasa inggeris
ibu::::::ah..simple je.. 
amin:::::(terus berlalu) 

ibunya kebingungan.. amin bertanya plak kpd ayahnya,pd masa itu ayahnya sedang menonton tv. 
amin:::::ayah.bg 1 ayat bahasa ingeris 
ayah:::::shut up! 

amin tanya kakaknya plak. 
kakak::::bestnyer..(tgh ckp talipon) 

pastu tanya abang plak. 
abang::::i dont care..(sembang ngan kawan). 

pastu amin nampk siti ngan ali bergaduh. 
siti:::::lady's first!! 
amin:::::em,settle pun. 

DI SEKOLAH><><
teacher::amin give me the 5 words. 
amin:::::simple je.. 

teacher::ok,tell us what the word you have 
amin:::::shut up!! 

teacher::why you so rude today?i will take you to the dicipline teacher 
amin::::: bestnyer.. 

teacher::what?ooh,my god.amin follow me 
amin:::::lady's first. 
amin terus duduk. 
teacher::dia ni paham ke tak?(dalam hati)




sumber dr email

20 comments:

apik pehe said...

hahaah..sian kt budak baru nk blaja..

Insan Marhaen said...

ha..ha..hi..hi..hu..hu..

aneesa ♥ said...

haha -__- kesian cikgu dia (^-~)

tehr said...

pernah alami situasi ni masa mula2 ngajar kat sarawak
pelajarnya semua iban dan satu perkataan pun aku tak faham
hahaha

HaNTwO said...

aku xpernah dengar tapi aku pernah baca heheheh...kalo aku jadi cikgu tu mau aku cekik2 ;p

ibuintan said...

hahaha.. kebetulan yang kurang menjadi... good try amin

zalin said...

haha..pening gk klu dpt anak murid camtu..

Terkini: Kenapa sampai macam tu?

S..U..D..@..I..S said...

@apik pehe - budak2 sekarang memang nakal suka usik cikgu

@Insan Marhaen - sabar cikgu tu kalau aku jd cikgu pusing telinga 180d.....

@aneesa ♥ - sibaik cikgu selamba....hey

S..U..D..@..I..S said...

@tehr - pengalaman berharga tuh tehr... x ramai orang dapat

@HaNTwO - sibaik x jadi cikgu , kalu x rmai yang cedera atau jalan....

@ibuintan - kalau cikgu garang nahas budak tu..

padin said...

tu lah silapnya, budak nak belajar tapi xde siapa nak tolong,
tu yg kadang belajar sendiri, yg mungkin kadang2 tersesat,

S..U..D..@..I..S said...

@zalin - ragam murid yang terpaksa dihadapi oleh guru

@padin - tu la jadi kalau ibu bapa masing2 sibuk dengan urusan sendiri...

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

sengal ape, si amin tu :-DDD

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Drunbella Khoo said...

pembarisnya budak tu.
hihihi.
:p

paDel said...

alahai amin...

Gayahspears said...

cian kat amin...
huhu...
so funny... mood speaking is on..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

hahhaha, amin yg sengal :P

S..U..D..@..I..S said...

@BLADE EDGE - tq sudi blogwalking sini, sama2 singgah

@Drunbella Khoo - sengal bin nakal

@paDel - anak sapa tu,mak pak sibuk kot

S..U..D..@..I..S said...

@Gayahspears - sian amin family x amik hal

@Melati Qistyna's Mummy - kreatif juga si amin tu...

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahaa... kelakar arr!
Lawak sempoi~

KERDILDESA said...

hhahaha. kelakar kelakar kelakar !
kesian budak tu .. heheh
cikgu pun ngek je. heehehe~~