Dec 2, 2010

Cepat DiMasak Sedap DiMakan

Tengok la sendiri gambar ini. 
Kepada sapa2 yang suka makan maggi dan seangkatan dengannya...hentikanlah ..



sumber dari Pengguna Pulau Pinang (CAP)









30 comments:

Khairy said...

walaupun tahu ada banyak side effect...tapi still ramai lagi yang makan. Contoh terbaik macam aku..hehe

Lebih kurang konsep merokok la...

S..U..D..@..I..S said...

@Khairy - betul semua orang dah tau, tapi semua orng buat2 tak tau....
tepuk dada ikut selera...

tehr said...

aku memang dah lama tak makan benda ni
dah jemu makan masa kat hutan sarawak dulu

biskut said...

aku masih memakannya malah punya banyak stok.CAP mungkin tak faham masa2 kritikal.hehe

kerangRebus said...

sayalah PENGGUNA itu!tanpa Mi Maggie hidup saya pasti bermuram durja..hahhaa...same cam biskut, msti stok sntiasa ade,...haih..teruk2..

S..U..D..@..I..S said...

@tehr - bagus tu teh anak2 pun jgn bagi makan....

S..U..D..@..I..S said...

@biskut - apa susah masa kritikal , bukankah tauke biskut ...hehe

S..U..D..@..I..S said...

@kerangRebus - banyak menda lain lgi boleh stok kat umah....

cuba tanya biskut....jenama apa terkini tersedap..

Amyna said...

Thanks perkongsian ini sudais... dulu masa sudais selalu la makan nih.. sekarang jarang² dah. Tapi kalau buhin PAMA tu... still amik smpai skrg.. ngee~~

AngahSayang2314 said...

eh betul ke????? macam tak caya jerrrrr

LadyBird said...

sebenarnya dah tahu.. tp... "kesedapan" tu menyebabkan rs ketagih yg terlampau..

@na said...

Salam sud@is, rupa itu rahsia kesedapan maggi..

S..U..D..@..I..S said...

@Amyna - bihun x tau la pulak tapi rasanya ok sikit kot amyna...

S..U..D..@..I..S said...

@AngahSayang2314 - Sumber ni boleh dipercayai dr CAP, biasanya ada kajian sebelum keluar di Utusan Pengguna PP.

S..U..D..@..I..S said...

@LadyBird - Pelan2 tinggal lama kelamaan boleh lupa kot...

S..U..D..@..I..S said...

@na - Pa kata maggi kita ganti dengan mihun siap, sedap juga

nora said...

weii ngeri ar entry ni, aku nak buat2 konon2 aku tak baca leh tak. i love u mi segera

Tomato Gurl's Life said...

cik tom suka makan maggi wlpn tau bahaya...huk3..

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak komen!

S..U..D..@..I..S said...

@nora - boleh kah gitu, terpulang....

S..U..D..@..I..S said...

@Tomato Gurl's Life - jgn cik tom, kesihatan mau jaga, kalu x sihat nnt x boleh beblog.....

isephia said...

erk.. mmg dah tau maggi xbaik, tp tetap jgk makan huhuuu

S..U..D..@..I..S said...

@isephia - tu la memang susah nak hilang ketagih maggi ni....baunya yang menyelerakan

echah mashuri said...

baru niat nak makan megi malam neh..ehehhe

NARDtheNERD said...

megi membunuh.
hehehe.

S..U..D..@..I..S said...

@echah mashuri - batalkan niat tu ecah, makan mendalain je

S..U..D..@..I..S said...

@NARDtheNERD - - membunuh dalam senyap

padin said...

dulu selalu gak makan, tapi sekarang dah kurang, hee

S..U..D..@..I..S said...

@padin - sama juga..hehe

isephia said...

erk.. mmg dah tau maggi xbaik, tp tetap jgk makan huhuuu

Khairy said...

walaupun tahu ada banyak side effect...tapi still ramai lagi yang makan. Contoh terbaik macam aku..hehe

Lebih kurang konsep merokok la...