May 4, 2013

Esok Tak Sabar Nak Mengundi

Tempoh berkempen PRU13 bagi parti2 yang bertanding akan berakhir sebelum pukul 12.00 malam ini.....
Esok 5/5/2013 hari membuang undi bagi seluruh rakyat Malaysia dan keputusannya bakal mencipta sejarah buat Malaysia samaada kuasa yang lama atau bartukar baru, semuanya ditangan kita...

Selamat Mengundi, tunaikan hak kita, keluar awal elak kesesakkan...
Bawa kereta atau tumpang kereta pasang bendera, tentu meriah suasananya...

Kalau tumpang kereta syok juga boleh sembang2 ngan en driver  tengok cemana depa punya idea, masih takuk lama atau pun dah buka minda?

buatlah pilihan tepat
demi masa depan kita dan generasi kita

Petikan ayat yang dibawa oleh Ustaz Ridwan Abu Bakar dalam tazkirahnya

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya) dan apabila kamu menjalankan hukum di antara manusia, (Allah menyuruh) kamu menghukum dengan adil. Sesungguhnya Allah dengan (suruhanNya) itu memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepada kamu. Sesungguhnya Allah sentiasa Mendengar, lagi sentiasa Melihat. (58)
Surah An-Nisa


 doa ni di copy dari fb Dr. Tengku Asmadi bin T. Mohamad




Pesan Ustaz Syed Abdul Kadir Al Joufri niatkan undi kita khasnya untuk mendapat redho Allah dan amnya tentulah tawaran yang hebat lagi menarik untuk kehidupan yang lebih sejahtera.

Semoga Allah memudahkan urusan kita dan dijauhkan dari segala angkara.




4 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, salam ukhuwah...selamat mengundi..

MulutPayau said...

selamat mengundi...

@na said...

moga pilihan kita tepat...

insan marhaen said...

Paling tidak, Penang kita menang walaupun majoriti penyokong adalah Cina.