Feb 19, 2014

Kailan

Sepokok kailan ..cobaan dari keratan batang..



12 comments:

sudipVSsenduk said...

rajinnya awak ni.. (sambil cari button like)

Kakzakie said...

Kakak membayangkan berapa keluasan tanah yg Su ada? Seronok sebab semuanya subur belaka.

Kakak kalau kailan lebih suka batang dia dari daunnya. Tapi kalau anak kakak batang semua masuk pinggan kakak.

nadia rashid said...

kakzakie sama kita suka mkn batang nya...:D

su..dr keratan batang subur juga yer...sy masih menunggu dgn sabar dah seminggu tabur benih..belum kelihatan lg cambahan..haih

insan marhaen said...

buat goreng + ikan masin, best agaknya nih!

babYpose said...

Oh dari keratan hat beli dari pasar tu ka, nak cuba la macam ni. Suka tengok bila mrnjadi.

suka suka said...

Gebu dan lebar daunnya..

Awin said...

memjadi betul ni sudais. dari btg boleh membesar mcm ni. alhamdulillah.

sud@is said...

sudipVSsenduk
Bukan rajin sangat pun tapi teruja tengok kebun kawan kawan yang berjaya walaupun secara sambilan...jadi coba lah juga...

Button like coba juga ikut totorial tp tak jadi ntah...

Kakzakie
Kebun sejemput ja kak...dalm gmbar tu sllu ttipu...hehe

Yang saya upload yang subur2 jaa..yang diserang ulat pun banyak...

nadia rashid
Kailan ni agak lambat pertumbuhannya ..yg saya punya pun macamtu...

insan marhaen
Kailan goreng ikan masin.resepi tu saja pun yang saya tau masak dengan kailan niii

babYpose
Maksud saya tuai kailan dengan memotong batang bukan mencabut seperti menuai sawi...

Keratan batang yang tertinggal itulah yang bertunas..

suka suka
Alhamdulillah..yang tu ulat tak nampak sbb dicelah celah pokok ubi kemili...hehe

Awin
Sebelum ni tak tahu ,,,saja tinggai sepokok keratan batang ..rupanya dia bertunas..macm kangkung

Rugi btoi ...cabut macam sawi sebelum tuu

TukangKebun said...

Subur subur suka gitu.

Pedasdanmanis said...

wahh.. sud@is memang tangan sejuk.. gebu khaila nye.. saya baru tau ader macam2 jenis khailan rupernye..

BUNDA a.k.a KN said...

rajin berbudi pada bumi dah tentu dapat hasil...

sud@is said...

TukangKebun said...
Ada juga yang cikeding...amik gambar yang segar jaa..

Pedasdanmanis
Sama la saya baru tau dari blog en Iskandar tanamsendiri.com

BUNDA a.k.a KN
Tu la dok pujuk diri bagi rajin ada juga hasil...