Apr 4, 2014

Sakura Malaysia

Kemeriahan bunga sakura malaysia (apa nama sebenarnya bunga ni) mewarnai landskap jalan Langgar dengan warna lembut putih, light pink, pink dan purple sungguh memukau pandangan.


 Sanggup berhenti ditepi jalan betul dibawah pokok semata-mata nak snap foto sambil nikmati keindahan ciptaanNYA. Subhanallah!!


9 comments:

Tiny gardener said...

Tecoma flowers, native of South America. They're very beautiful indeed.

suka suka said...

Seronok kan! Kat Seremban pun byk pokok ni.. diPenang semalam breakfast disekeliling pokok ni juga...bila kera berlompatan bunga2 pun berguguran

nadia rashid said...

pelik kan pokok ni...tinggi besar tapi berbunga mcm tu tanpa ada buah ke apa...kt kemaman ni pun byk tepi2 jln besar

Normala Saad said...

Nadia,pokok ni ada biji benih. Lepas bunganya gugur rajin2 lah cek dekat2 kawasan pokok tu. Mesti jumpa anak benihnya bercambah. Tapi kalau bandaran kat situ rajin. Susahlah nak cari anak benih dia. Tentu dia orang dah bersihkan.

@na said...

memang lawa sggh sakura ni...kami pun ada amik gmbr pg jumaat ri tu...depan masjid bukhari....

Kakzakie said...

Kakak rasa satu negara sekarang sedang meriah dgn bunga ini Su. Tempat kakak pun sama dan kakak pun ada buat N3 ini.

Kalau tak silap pokok angsana atau semarak. Nama scientific kakak memang tak pandai:)

Lydia Miza said...

Tempat sy pun sedang berbunga. Cantik.. Dua mgu lepas terpaku kejap blk dr masjid tgk bunga ni pink dan putih kat tepi jln

BungaTulip said...

Rasanya tengah musim la bunga ni..dekat Melaka pun banyak juga. Bunganya lagi rimbun dari daun

BUNDA a.k.a KN said...

Ramai orang cerita pasai pokok yang berbunga ni... meriah kalu gitu..cantik persekitaran kalu kerap berbunga selalu camtu..