Mar 31, 2014

Khasiat minyak kelapa asli Thanima


Selepas diperkenalkan oleh seorang kawan dengan minyak kelapa asli Thanima, rasanya ini yang terbaik. (tak salahkan war-warkan barang yang baik)

Sebelum ni saya guna minyak masak vesawit, seri murni, saji yang menggunakan dua saringan pemeringkatan.

Minyak Masak Saji adalah minyak masak kegemaran Malaysia No 1, diperkaya dengan premium olein kelapa sawit! Saji, Pilihan Bestari Satu Malaysia! 

Begitu lah iklannya..


Pada yang biasa mengunakan minyak kelapa buatan sendiri (dikampung) rasanya hampir sama, cuma yang buatan sendiri lebih harum dan sedap. Minyak kelapa asli Thanima hampir menyerupainya.

Warnanya jernih seperti air kosong kalau dibandingkan dengan minyak masak yang lain..(tak ingat nak snap foto buat perbandingan)


Antara khasiatnya boleh lihat sendiri seperti digambarajah (blur sket tapi masih boleh nmpak dan baca)


Walau pun packaging design kurang menarik, tapi khasiat minyak kelapa asli tu sangat hebat:
antara lain mengurangkan risiko komplikasi diabetes, jantung, darah tinggi dan kanser.

Saya merasa yakin sebab minyak ini diusahakan oleh seorang doktor bersama rakan-rakan.




8 comments:

Lydia Miza said...

Salam.. Harganya brp? Blh dapat kat mana ye?

Kakzakie said...

Tapi sayangnya pasaran tak meluaslah. Kalau sampai tempat kakak nak juga kakak merasa sama..

sud@is said...

Lydia Miza
Wsalam
Harga sebotol(1 litre)cuma RM16 + RM7 termasuk kendalian pos laju.

Kalau berminat boleh sms/whatsApp saya 0125024035..

Kakzakie
Belum lagi kot, mana tau 1 hari akak jadi pengedar, orang pertama tuu....

nadia rashid said...

Dah ada ke msk terengganu..mcm x pernah nmpk..

@na said...

wah ni info baru sud@is...nak order jgk la

Lydia Miza said...

Blh ke nk jd pengedar? Err ...

Anonymous said...

Ada ready stock x? Berminat nak beli.
Su. Sg buloh

Anonymous said...

klu sy nk amik secara borong berada boleh dpt..