May 18, 2014

Stress seorang isteri gara-gara suami takut dibawa kehospital..

N3 kali ni bukan cerita bunga @ sayuran juga tanaman...sungguh sadis tengok kebun banyak pokok kena serangan perosak akibat kurang beri perhatian ......
Sebenarnya kebizian sedikit..

al kisah balik pada n3
Seorang lelaki dimasukkan ke wad emegency kerana mengalami muntah melebihi 5 kali sehari...
itu pun secara paksaan oleh isteri dan anak-anak.

doktor: pakcik! berapa kali muntah?  ada 10 kali?
pakcik: dak aihhh..5 kali jaa..
doktor: Pakcik makan apa? diluarkah atau dirumah?
pakck: ntah tak ingat..., dirumah
doktor: ahli keluarga lain ada muntah?
pakcik: tak dak..
isteri pakcik: dirumah tak dak racunkan?
doktor: selain muntah-muntah ada penyakit lain, macam darah tinggi, jantung?
pakcik: tak dak, tak dak...
isteri pakcik: cuba check doktor mana tau kot jantung ka.....
pakcik: tak dak aihh mana ada ..pandai2 jaa..(sambil menjeling kearah isterinya)

Selepas siap diperiksa, di drip dan diberi ubat tahan muntah....
doktor: sementara ni pakcik boleh rehat..
isteri pakcik: senangkan kalau mai hospital, tak cukup ayaq (air) tambah ayaq, tak cukup gula `boh' (tambah) gula (dengan nada seperti melepas geram....) kalau dirumah kita nak buat apa pun tau.. kalau budak-budak sakit senang kita bawa mai hospital, ni orang tua memang payah (sambil memandang kearah nurse....)

Yang ada disitu semua tersenyum malah tergelak pun ada...

sumber: catatan-abg-jonni.blogspot.com


Pernah buat n3 Tak Suka Check-up, Takut p Spital 



12 comments:

nadia rashid said...

Adakah ini kisah benar hihihi

Mek Onie said...

penahhhhhhhhh..... satu hari muntah 15 kali,sampai la malam tu memang tak bertenaga dah...last-last abah bawak pegi hospital,sampai sana terus pengsan...terus boleh masuk awal,kekekeke...kena drip air 2 botol dengan masuk ubat,huwarghhhh...perit gila..

Normala Saad said...

Kak pun tak suka pi spitan. Paling tak suka kalau kena masuk air.Nak tunggu habis satu botol tu pun..boring ya amat!

Tihara said...

saya pun tak suka hospital atau klinik dan sewaktu dengannya tapi nak buat cane kena pi juga kalau sakit :)

@na said...

awat ni sud@is? pujuk elok2...akn ok la tu...

BUNDA a.k.a KN said...

Betui tu...kalu budak2 ketegaq sangat lagu tu boleh dipulaih ja telinga...
Kalau orang tua??!!

TukangKebun said...

Betui orang lelaki lagi makin tua lagi payah nak pujuk pergi hospital.
Dah beberapa hari meleret baru nak percaya suruh p check.

Kakzakie said...

Setuju dgn isteri pakcik itu. Bapak kakak, hubby kakak, abang kakak rata-rata tak suka ke klinik/hospital kalau kita tak bising. Sampai macam kena paksa baru pergi.

Tapi kalau anak/isteri/cucu yg sakit dialah yg paling risau/sibuk bawa ke klinik/hospital...

sudipVSsenduk said...

mungkin dia takut kena cucuk jarum kot... hihihi

ummi aqilah (LM) said...

Saya sanggup merayu dan dtg tiap hari sbb xmo masuk wad. Haha benci la duk spital. Demam pun dah x blh bgn br nk g carik doc

sud@is said...

nadia rashid
Ya kisah benar benar Nadia, gelagat manusia..

Mek Onie
Keracunan makanankah sampai banyak kali muntah tuu.. siannya.

Normala Saad
Rasanya semua orang tak suka kehospital tapi kalau dah sakit terpaksalah ya....

Tihara
Btoi tu kak, saya lagi tak suka, kecut perut pun ada...

@na
Cakap dah dengan isteri pakcik tu dia kata "tak larat nak pujuk aihhh tua bangka dah pun bukan budak-budak lagiii"..

BUNDA a.k.a KN said...
Kalau orang tua dengan buat cara orang tua la no..pge ambulan..

TukangKebun
Heran pasai apa kaum ni takut sangat nak pi check up...

Kakzakie
Survey kat sini pun dah 100% lelaki takut jumpa doktor, takut kena cucuk....ishh tak macho.....

sudipVSsenduk
Kalau ya pun takut kena cucuk bukan sampai tembus kebelakang... hihihi

sudipVSsenduk said...

hahaha..
jawapan ko buat akak guling-guling hahaha..