Jul 14, 2014

Teringin kentang putar KFC (Mashed Potatoes)

Waktu petang mula lah mencari resepi untuk berbuka....kelik sana sini..teringat KFC...
Yang paling ter'suka' ialah kentang putar...Resepinya kat sini  dan cara-cara membuatnya sekali...


Sampai ja kat rumah operasi "memutar kentang' bermula..bikin dengan penuh semangat sebab teringin teramat....

Adakah berbuka dengan kentang putar?.......tak kira kalau dah makanan terasa dilidah...nafsu dibulan puasa

bolehlah!!!! walau tak sesedap kefsi

mula-mula rebus dan lenyek kentang

sos lebih banyak dari kentang.......


Ada lagi saki baki dalam fridge tu..balik nanti
 Apa resepi idaman anda...????


4 comments:

Honey said...

Rasa hari ni macam nak buat singgang kerapu ala kelantan lah. Tgk depa buat macam terliuq je.

kakyon said...

baru buat minggu lepas.tapi tak sama rasanay dgn KFC punya..kentang tak gebu..huhu

ctpayong said...

bulan puasa ni kakCT suka sangat buat sambal koreng jawa...

TukangKebun said...

Ini sangat special home-made.