Feb 25, 2015

Oh labu!!! dah lama kami tungguuuuuu.....

harap sempat membesar bagai johannn, dapat lah merasa...




12 comments:

LiNa_Pg said...

Saya pulak teruja tengok hasil tanaman sud@is ni..tahun lepas ada tanam gak labu tp tak berbuah..bunga jer wat gempak lebih semua terbantut huhu..sudahnya pokok mati camtu jer

Najib Ariyan said...

alhamdullilah.. berbuah jugak akhirnya... saya punya berbunga banyak tapi takder buah... sedihhh...

Nooriah Abdullah said...

sama hobi kita dik, kaknoor pun suka menanam tapi labu belum pernah tanam lagi, nanti nk tanam jugak lah kalau dia berbuah bestt nooo

Tihara said...

alhamdulillah hasil dah makin membesar tu
sedapnye buat gulai lemak :)

Honey said...

Salam Sudais,

I pon ada juga dua pokok labu di kebun mini tu. Tumbuh sendiri sebab campak dalam raised beg yang tak guna tu. Masuk ni dah dua musim lah punya pokok labu. Buat masa ni belum berbunga lagi dan my mom baru je buat 'trellis' dia. Nanti senang I update blog pasal pokok labu tu ya.

Harap buah labu Sudais besar dan cantik. I punya labu musim yang lepas kecik aje hehe.

paridah said...

SUKANYA HATI SUD@IS MELIHAT POKOK LABU YG DITANAM DH BERBUAH YA...LABU YG HALUS ISINYA SEDAP DISAYURKAN N BUAT PENGAT...

Saniah Ahmad said...

masuk blog sud@is ni sejuk je mata,, semuanya hijaum,,nampak sayur segar2 lagi,, pokok mata kucing yang saya tanam dah 4 tahun tak berbuah,,ni mesti pencinta tumbuhan kan,,

kakyon said...

memang sejuk tangan sue. hidup subur semua tanaman.labu masak lemak dgn pucuk manis paling KY suka..

TukangKebun said...

Wah syoknya tumpang tengok.

@na said...

sud@is, awat lonjong ja labu tu...selalu dok tgk labu bentuk bulat2 ja...
tumpang teruja sama...
tahniah sud@is...

Padin said...

hehe memang teruja bila tengok perkembangan buah2 yg kita tanam mula berhasil...

ummi aqilah (LM) said...

Ada org goreng tepung bunga labu . LM tak pernah rasa lagi