Mar 19, 2013

Musim yang ditunggu.......

Tractor dah turun ke bendang... menyerkap ikan keli, puyu dan haruan bermula....
nostalgia...
rumah aku sempadan dengan bendang
semestinya terlibat aktiviti macam nii!!!

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTURL9K-0-Rn1fFWnQEOCw4g5yLw0TwddC1fRFZX8jHEU6rJWJDw
banyak dapat ikan dikk.. rezeki  
sumber pic syazhar.fotopages.com

7 comments:

ghost writer said...

ada lintah tak?

best betul buat keje macam ni, gerenti kalau aku buat sekali seumur hidup, akan dikenang sehingga anak cucu, 'ayahmu meranduk lumpur untuk cuma cari keli fresh'. :D

Cinta Misteri said...

wahhh bestnya rumah dkt ngan bendang. tp CiM seram pacat

S..U..D..@..I..S said...

ghost writer
hahaha tak nama bendang kalu tak da lintah, tu haiwan penghibur petani selain ikan dan hasil bendang..
bukan dapat ikan yg penting, kalau dpt mmg teruja tapi main lumpur tu nostalgiaa....

Cinta Misteri
salam kenal selmt singgah

diciptakan binatang pacat dan lintah sebagai hiburan...ayat ja lebih..saya pun geli sebenarnya....

@na said...

sud@is, tak pyh susah pi jauh2 nak buat mandi lulur...hehe

Cinta Misteri said...

salam kenal jugakkk...ihik...

bukan sbb geli apa, time pacat dah gemuksss tu yg tak bleh handle gamaknya.

S..U..D..@..I..S said...

@na
satu penjimatan tu!!!

ctpayong said...

السلم عليكم ورحمة الله

suka masa sawah padi menghijau. waktu selot ni seghiau dengan lintah & pacat. aduh...kakCT fail lah bab ni