May 6, 2014

Tomato dan rossell

Benih dari tanamsendiri.com, mengikut kata tuan pembekal, tomato ceri season red buahnya merah menyala, rapuh, lebih kurang sebesar telur puyuh.

Teruja memang teruja..tengok cemana jadi nnti... harap tidak mengecewakan tuan tanah..


Pic buah tu copy dari blog tanamsendiri.com



tomato ceri (bukan season red) rancak berbuah, yang ni pun rapuh tidak berbiji

9 comments:

Lydia Miza said...

Salam.. Saya punya jenis ni lah. Tp sy cuma semai tomato ceri yg sy beli. Peliknya sy semai jenis bulat bila kluar hasil dpt yg lonjong gini. Hihi

makchaq said...

Cemburunya....
bila la dapat kawasan sikit nak menanam...

ummiross said...

waa nampak macam subur dah tu, tak lama lagi dapat hasilnya.

nadia rashid said...

Sy punya belum semai lg...teruja plk tgk...:D

@na said...

suburnyer roselle...nnti tk mng tgn nk kutip buah tu...

missShila Nget said...

sukanya makan tomato..
sedap2..

BungaTulip said...

tomato ni tunggu masa je nak bertukar warna..makan macam tu je pun dah sedap

sud@is said...



Lydia Miza
Wsalam
O begitu kisahnyaa...nnt tunggu saya punya keluar bulat ka lonjong...
lonjong pun ok juga asalkan rasanya tomato..hehehe

makchaq
Dalam pasu pun boleh juga...kadang yang dalam pasu lagi hebat hasilnya....

ummiross
haarap macam tu umi Insyaallah..

nadia rashid
Kalau semai sekarang mungkin tuaian bulan puasa...

@na
Ya ka @na...mudah mudahan..jgan kena serangga perosak sudahlah...

missShila Nget
Tomato yang rangup kruk krukk, tiada keracunan..

suka makan tomato?..sma la kita..

BungaTulip
betol tu makan saja pun sedap tapi anak-anak kutip letak tepi pinggan juga kalau terjumpa dalam masakan....

Miszyuyu said...

syoknya dpt berkebun! , kite duduk rumah flat limitedd sgt