Nov 9, 2014

Kisah paderi jadi muslim selepas koma 17 bulan........

Allah memberi HIDAYAH kepada sesiapa yang dikehendakiNYA. Semoga kita sentiasa mendapat petunjuk dan kerahmatan dariNYA.

Kisah berlaku di Jakarta -
 
JAKARTA 11 Okt. - Seorang paderi Katolik yang koma selama 17 bulan, mengambil keputusan memeluk agama Islam selepas terjaga dari keadaan itu selepas mendakwa dia bercakap dengan Allah dan ditunjukkan keindahan syurga.
 
Laman web World News Daily Report melaporkan, Eduardo Vincenzo Maria Gomez (gambar), 87, yang berasal dari Sepanyol dan sudah menetap serta mengajar agama Kristian di Pulau Jawa selama 43 tahun, merupakan seorang ahli agama yang sangat dihormati di kawasan berkenaan.
 
"Saya tidak tahu apa-apa tentang Islam, saya juga tidak pernah membaca al-Quran. Apa yang saya ingat, saya bertemu Allah. Sebelum itu, satu cahaya terang bersinar memancar ke badan saya sebelum saya dapat melihat pintu syurga yang berwarna keemas-emasan," kata Gomez kepada Kalimantan Press.
 
Subhanallah
Jangan kita bersangka-sangka pada yang bukan Islam
jangan kita berasa terlampau selesa dengan kita dilahirkan Islam,
nilai kita pada hari terakhir kita...
mengharapkan sentiasa dijalan yang lurus 
dijauhkan dari fitnah dajjal akhir zaman
 
moga kita berakhir dengan kalimah Lailahaillallah.

Sumber disini




13 comments:

Normala Saad said...

Alhamdulillah bertemu hidayah di penghujung usia.

LiNa_Pg said...

Alhamdulillah...hidayah telah sampai kepadanya

Abang Bear said...

saya juga diberitahu yg cerita ini tak benar dan direka2 saja... wallahualam...

paridah said...

ASSALAM...HIDAYAH HAK ALLAH KAN..

Bunda a.k.a KN said...

Alhamdulillah...

hidayah seseorang itu tak dapat nak diduga, sekiranya dah sampai seruan Ilahi maka berhijrahlah dia ke fasa yang lebih baik dan beriman...

TukangKebun said...

Untungnya seorang yang menerima hidayah,

LadyBird said...

Subhanallah.. insyaAllah Syurga tempatnya.. kita yg Islam ni xth bgmn nsbnye.. huhuhu..

@na said...

hidayah Allah merupakan satu anugerah lebih berharga yang tidak boleh dinisbah dengan sesuatu apa pun yang bernilai di atas muka bumi ini..
Wallahuallam

Kakzakie said...

Kakak pun dpt WhatApp kisah ini dan memang satu keagungan Allah yg tak boleh dinafikan... beruntungnya dia kan.. kita ni yg Islam dari lahir bagaimana?

teh ramuan said...

hidayah milik allah
moga2 kita sentia ditunjukkan jalan yang lurus
beroleh rahmat selamanya
dunia sampai akhirat

Julie M said...

Syukur alhamdulillah...

kakyon said...

marilah kita bersangka baik dengan berita ini..semuga kita mendapat hidayah dariNya..

ummi aqilah (LM) said...

Alhamdulillah.. Hidayah tu kalau Allah nak beri pada siapa pun pasti ia datang..