Dec 3, 2014

Jagung oh jagung

Jagung faveret ahli keluarga, senang saja bakar atau rebus. Sekali sekala buat cucur jagung makan panas-panas dengan teh 0 nikmat sekali....

ada ka orang tak suka jagung.....



 yang ni jarang-jarang, tentu masa tanam tak tutup mulut...petua dongeng

Yang ni terlebih baja?....

bakar atau rebus taruh planta,
campur sikit lada dan 1 sudu susu pekat,
sungguh sedap dan nikmat....

4 comments:

insan marhaen said...

dulu, kat jalan permatang nibung ada banyak ladang jagung dan jualan jagung di pinggirnya. sekarang semua itu sudah tiada lagi di telan pembangunan yang berunsurkan material...

nadia rashid said...

bila tgk jagung ni terliur plak pada jagung in cup..ini tanam sendiri ke sudais

Kakzakie said...

Mmmmm.... siapalah agaknya yg tak suka jagung ye. Kakak ni yg tiap minggu ambil dari kampung sebab bapak kakak kebunya penuh pokok jagung pun tak jemu-jemu Su...

Jagung yg ada celah-celah putih macam ini memang manis. Kalau yg semuanya kuning agak kurang sikit. Kakak tahu sebab dah dpt explanation dari bapak kakak:)

Nurul Hidayah said...

Nurul pun suka jagung.. bubur jagung, jagung rebus, jagung bakar, pais jagung.. yummy! tapi my sis tak suka.. siap cakap tu.. "pelik la kenapa korang suka jagung!" hahaa