Dec 7, 2014

Sihat bersarapan dengan makanan berasaskan labu



Labu adalah makanan yang kaya dengan vitamin A dan C dan serat.
Ia mudah disediakan, contohnya lempeng labu.

Penkek labu



Labu Perancis Roti bakar Bakar

Membuat roti bakar Perancis ini malam sebelumnya dan apa yang anda perlu lakukan adalah masakkannya keesokan harinya! Pilih gandum roti f
Sumber: minimalistbaker.com


Labu Spice Smoothie

A smoothie yang rasa seperti pai labu adalah cara yang baik untuk memulakan hari anda! Dengan kebanyakan kemanisan yang datang dari pisang beku, anda hanya perlu satu sudu sirap maple! A
Sumber: skinnyms.com


Berkhidmat tunggal Labu Muffin

Ini resipi dari Perspektif yang boleh dimakan adalah sempurna jika anda tidak boleh berhenti selepas satu muffin. (Me!) Ia dibuat dengan 100% bijirin penuh, adalah rendah gula dan samping menjadi vegan dan bebas gluten.
Sumber: edibleperspective.com


Seluruh-Gandum Labu Roti

Ini roti labu, dari 100 Hari Makanan Real dibuat dengan tepung gandum dan gula yang minimum, menjadikannya sempurna untuk sarapan.
Sumber: 100daysofrealfood.com
 
 
 
 
 
 

Pumpkin Cheesecake dengan Pecan Crust
 
Untuk Kerak
sumber http://www.100daysofrealfood.com

    
Ni hak ceq punya
  
2 cawan pecans, ditambah lebih untuk hiasan jika dikehendaki
     sudu teh garam
     Mentega 4 sudu besar, lembut

Untuk Mengisi Cheesecake yang

     1 £ krim keju (2-8 blok auns), dilembutkan
     ½ cawan sirap maple tulen
     sudu teh rempah pai labu (ditemui di lorong pembakar)
     3 telur
     1 cawan labu puri

Bagi Whipped Cream Topping

     ½ cawan krim berat
     1 sudu teh sirap maple tulen

arahan

Panaskan ketuhar kepada 375 darjah F.
proses pecans + garam gaul bersama-sama sehinga jadi serbuk kasar. Anda juga boleh mencincang dengan tangan. Campurkan mentega dan gaul sebati
 
Dengan menggunakan jari anda, tekan kerak pecan ke dalam bahagian bawah dan sisi kuali pai  Bakar kerak kira-kira 10 hingga 15 minit. Keluarkan dari oven dan alih suhu ke 350 darjah F.
     
Sementara itu, pukul keju krim dan sirap maple sehingga gebu. Tambah rempah pai labu dan masuk telur satu persatu. Akhir sekali, masuk puri labu dan putar sehingga sebati

Tuangkan campuran keju krim ke dalam kerak pai dan bakar pada suhu 350 darjah F selama 30 minit. Kecilkan api untuk 325 dan bakar sehingga tepi kek keju membesarkan dan mula coklat, kira-kira 10 hingga 15 minit lebih
Setelah sejuk letakkan pai dalam peti sejuk dan biarkan sejuk selama beberapa jam sebelum tambah wiping krim.
      
Untuk membuat krim disebat, menggunakan pembancuh elektrik untuk mengalahkan krim dan sirap sehingga gebu. Gunakan beg pastri atau tekan cookie dengan tips menghias untuk menghiasi pai.  
pie labu
KERAK

     6 sudu besar mentega vegan sejuk (atau minyak kelapa sejuk dengan keputusan yang berbeza-beza)
     1 1/4 cawan Bob Red Mill 1: 1 Gluten Percuma Tepung
     1/4 sudu kecil garam
     4-6 sudu besar air sejuk ais

INTI

     2 3/4 cawan puri labu (~ 1 1/2 tin 15-auns)
     1/4 cawan sirap maple
     1/4 cawan gula perang
     1/3 cawan badam tanpa gula biasa susu
     1 sudu besar minyak zaitun, minyak kelapa atau cair
     Tepung jagung 2 sudu besar 1/2 atau serbuk Ubi larut
     1 3/4 sudu kecil pai labu rempah (atau sub campuran halia, kayu manis, buah pala & bunga cengkih)
     1/4 sudu teh garam laut

arahan

     Menyediakan kerak, tambah tepung gluten percuma dan garam ke dalam mangkuk adunan yang besar dan pukul hingga sebati. Slice atau dollop mentega sejuk dalam dan perlahan-lahan bekerja dengan garpu atau pastri pemotong untuk memotong dalam. Jangan terlalu banyak pekerjaan, hanya mendapatkan ia diperbadankan.
     Seterusnya menambah ais air sejuk sedikit pada satu masa dan menggunakan senduk kayu untuk kacau. Hanya tambah air seberapa banyak yang anda perlukan untuk membantu ia datang bersama-sama.
     Setelah doh longgar terbentuk, memindahkan kepada sekeping bungkus plastik dan bekerja perlahan-lahan dengan tangan anda untuk membentuk satu cakera tebal 1/2 inci. Balut dengan tegas dan sejukkan selama sekurang-kurangnya 30 minit, sehingga 2 hari. Hanya membiarkan ia memanaskan kembali sedikit sebelum menggunakan. Anda tidak mahu ia terlalu panas atau ia boleh terlalu lembut untuk menangani.
     Setelah doh anda adalah sejuk, panaskan ketuhar kepada 350 darjah F dan menyediakan pengisian pai.
     Tambah semua bahan-bahan untuk pai pengisar dan kisar sehingga halus, mengikis turun-dua pihak seperti yang diperlukan. Rasa dan menyesuaikan perasa seperti yang diperlukan. Ketepikan.
     Untuk melancarkan kerak, announced cakera dan meletakkannya di antara dua lapisan yang agak besar kertas lilin (bungkus plastik akan bekerja OK, tetapi adalah sedikit lebih sukar untuk bekerja dengan). Gunakan pin rolling untuk perlahan-lahan roll ke bentuk kuali pai anda. Jika ia retak, tidak melakukan tekanan - anda boleh membuat pembaharuan dengan tangan anda sebaik sahaja anda mendapatkan dalam kuali. Tetapi cuba menjadi lembut.
     Untuk memindahkan kerak, membuang lapisan atas kertas lilin dan perlahan-lahan meletakkan muka pai hidangan turun di atas kerak dan menggunakan sokongan kertas lilin untuk cepat tetapi berhati-hati balikkan. Jangan overthink ia - hanya melakukannya.
     Setelah anda mendapatkan kerak terbalik, perlahan-lahan menggunakan tangan anda untuk membentuk ia ke dalam kuali, bekerja kerak di sepanjang sisi. Ia boleh menjadi rumit sedikit tetapi ia pandai membuat indah, jadi ia bernilai usaha! Hanya cuba untuk tidak terlalu banyak pekerjaan doh dalam proses - ia sepatutnya tidak mengambil lebih daripada beberapa minit untuk menyempurnakan bentuk. Mana-mana lubang atau retak boleh diperbaiki dengan doh yang berlebihan sedikit dan haba tangan anda.

No comments: